Masopust 2024 v Kožlí

V sobotu 10. února nás čekala dlouhá pouť po vesnici Kožlí. 26 masek, hudba Vysočina a pořadatelé se v 10.30 vydali na tradiční maškarní průvod. Jelikož letos vyšel v kalendáři masopust poměrně brzy, snažili jsme se, abychom došli za světla. Stejně jsme skončili až v 18 hodin. Protože hostinec u Pechů uzavřel koncem roku provoz, otevřeli jsme pro veřejnost od 15 hodin restauraci v kulturním domě. Museli jsme zajistit i večeři pro muzikanty a masky. Náročnější to tím pádem bylo i pro obsluhující, kteří museli fungovat už od tří odpoledne až do rána. I přesto se i letos oblékli za bar do kostýmů. Zábava probíhala v dobré náladě až do pozdních nočních hodin. Špatná zpráva je, že hudba Vysočina ohlásila konec vystupování kapely. Proto hrála v Kožlí na zábavě naposledy. Tímto jim chceme poděkovat za dlouholetou spolupráci.

Hned další sobotu 17. února se konal dětský karneval. Začátek byl ve 14 hodin. Sál se hned zaplnil do poslední židle. Zapsalo se přes 70 dětských masek, a potěšit se ze svých ratolestí přišli i dospělí. Dorostenky připravily pro děti soutěže, za které dostávaly děti odměny. Porota na závěr vyhodnotila 15 nejlepších masek a nejlepší tanečnici a tanečníka, kteří byli také odměněni. Hudebně doprovázel p. Tvrdík. Ve výčepu se podávalo občerstvení.

Tím skončila sezona zimních akcí. Výbor chce touto cestou poděkovat všem hasičům i nehasičům, kteří se na všech činnostech podíleli a pomáhali.

Těšíme se n akce letní, které začnou v měsíci dubnu Čistou Vysočinou.

Výbor SDH

Maškara 2024 – fotoalbum

Maškara 2024 – fotoalbum kapely Vysočina

Dětský karneval 2024 – fotoalbum