Požár v Dolním Městě

Dne 12. července v 01:28 hodin byl jednotce vyhlášen poplach na požár střechy rodinného domu v Dolním Městě. Jednotka vyjela v počtu 1+7. Jednalo se o požár zemědělské usedlosti na samotě za obcí a byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. V době příjezdu prvních jednotek na místo události šlehaly ze stodoly vysoké plameny. Na likvidaci požáru bylo nasazeno několik vodních proudů. Naše jednotka byla na místě ponechána v záloze a pomáhala zasahujícím jednotkám s přinášením a manipulací potřebných technických prostředků. Poté byla odeslána zpět na základnu pro případ potřeby jiného výjezdu na Ledečsku.
U události zasahovaly čtyři jednotky profesionálních hasičů a sedm jednotek sborů dobrovolných hasičů s jedenácti cisternovými automobilovými stříkačkami a výškovou technikou, zdravotní záchranná služba, která na místě ošetřila dvě osoby. Zatímco střecha stodoly shořela kompletně, obytná část byla před požárem uchráněna. Hasební práce probíhaly až do ranních hodin.
U požáru zasahovaly jednotky profesionálních hasičů ze stanic ve Světlé nad Sázavou, Ledči nad Sázavou, Havlíčkově Brodě a Humpolci společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Dolního Města, Kejžlice, Herálce, Ledče nad Sázavou, Lipnice nad Sázavou a Světlé nad Sázavou.