Pohádkový les 2015

V sobotu 30. 5. 2015 proběhl na koželském fotbalovém hřišti a v lese Březina Pohádkový les pro děti a již tradiční soutěž v netradičním požárním útoku neboli Srandamač.
Pohádková brána do kouzelného lesa se otevřela v 13.00 hodin a děti mnohdy společně s rodiči mohly začít plnit úkoly, které na ně čekaly na devíti pohádkových zastaveních. Každý návštěvník si mohl například zkusit zastřílet z indiánského luku, překonat bažinu u Shreka, pohladit si vlka v posteli babičky Červené Karkulky nebo pomoci tahat převelikou řepu dědkovi a bábě. Po splnění všech úkolů čekal na děti král a královna, kteří je obdarovali zaslouženou odměnou.
Po skončení Pohádkového lesa pokračoval bohatý program Dětského dne na fotbalovém hřišti. Zde si některé děti vyzkoušely střelbu ze vzduchovky, jiné si opekly špekáčky nebo zaskákaly v nafukovacím hradu. Velké i malé návštěvníky nadchla projížďka kočárem taženým párem krásných koní.
Další novinku Dětského dne si připravila výjezdová jednotka SDH Kožlí, která předvedla, a také doplnila odborným komentářem, ukázku, jak vypadá zásah hasičů během požáru. Při improvizovaném zásahu se hasičům podařilo zneškodnit požár malé boudy, kterou si sami vyrobili a také zapálili.
Během Srandamače se dvanáct borců z Kožlí a Hradce popralo o titul Železný hasič při plnění fyzicky náročných úkolů. Požární útok družstev byl letos zpestřen rourou, kterou musel ještě před samotným útokem každý člen družstva prolézt a která se pro některé stala překážkou velmi záludnou. Vítězství patřilo hasičům z Hradce, druhé místo obsadili hasiči z Kožlí a třetí hasičky z Hradce. Čtvrté byly hasičky z Kožlí a pátý tým veteránů z Kožlí.
Na závěr patří poděkování nejen hasičům, kteří se zúčastnili Srandamače, ale i všem ostatním, kteří se na pořádání Pohádkového lesa podíleli a často obětovali jeho přípravám i velký kus svého volného času.

Více fotek ve fotoalbu