Pohádkový les a Srandamač

V sobotu 7.6. 2014 jsme uspořádali Dětský den. V programu byly soutěže na hřišti, Pohádkový les v Březině a letos opět tradiční Srandamač. Akce začala ve 13 hodin Pohádkovým lesem. Na trase bylo 9 stanovišť, kde děti plnily různé úkoly a za to dostávaly razítka do karty a drobné odměny. Po trase se pomalu přibližovaly k hřišti. Tam na ně čekal pan král s paní královnou. Za všechna razítka dostaly poukázku na pití a buřt, který si mohly opéci na ohni. Mimo to probíhaly na hřišti různé soutěže, za jejich splnění děti obdržely žetony a za ty házely kruhy na větší ceny. Letos nám činnost na hřišti zpestřili letečtí modeláři, kteří zde vystavovali své modely a s některými předvedli akrobatické kousky. V závěru odpoledne proběhl Srandamač o putovní pohár starosty obce. Tohoto klání se zúčastnilo 5 mužstev.
Soutěžilo se v požárním útoku a v netradiční překážkové dráze. První místo vyhrálo družstvo mužů Kožlí. V soutěži O železného hasiče vyhrál p. Šafařík ml. Titul sebral p. Cicvárkovi ml., který se bohužel soutěže nemohl zúčastnit. Věříme, že se příští rok tito dva borci spolu utkají a ukáže se, kdo je lepší.
Počasí se nám po dlouhé době vyvedlo. Pohádkový les navštívilo přes 110 dětí, takže spolu s dospělými to dělá dost velkou armádu, o kterou jsme se museli postarat. V Pohádkovém lese účinkovalo 30 pohádkových bytostí. O obsluhu se staralo dalších 20 lidí. Soutěže se zúčastnilo 30 hasičů.
Přípravy probíhaly už měsíc dopředu. Všechny stály spoustu volného času a někteří se na ní podíleli i vlastními prostředky. Proto všem hasičům i přátelům hasičů, kteří se na této akci s takovouto vervou podíleli, patří velký dík. Těšíme se už na příští rok.

Více fotek ve fotoalbu