Dětský den

V sobotu 19. června 2010 se uskutečnil Dětský den. Součástí dětského dnu byl již třetí ročník Pohádkového lesa a Srandamač aneb staří proti mladým“, soutěž o putovní pohár starosty obce v netradičním požárním útoku.

Letos bylo v pohádkovém lese 8 stanovišť. K vidění zde byl motýl Emanuel s Makovou panenkou, Krakonoš, Trautenberk se svými služebnými, Perníková chaloupka s ježibabou, Jeníčkem a Mařenkou, černokněžník, princezna, čertice, rytíři, bílá paní, Pat s Matem a víly. Na těchto stanovištích plnily děti různé úkoly a disciplíny, za které dostávaly drobné odměny. Na hřišti pak děti čekal pan král s královnou.

Nejdříve byla obloha zatažená, ale nakonec nám počasí přálo. Na dětský den přišlo poměrně dost dětí, které si  potom ještě na hřišti zasoutěžily na chůdách a zastřílely ze vzduchovky. K tomu všemu hrál DJ Bříza. Jako občerstvení byly připraveny uzené klobásy z hasičské udírny, které připravil pan Prchal st., náš starosta SDH. Děti si také mohly opéct buřty u táboráku. Po pohádkovém lese již tradičně následoval Srandamač.

Více fotek ve Fotoalbu