Srandamač 2012

V sobotu 22. září od 14 hodin se uskutečnil tradiční Srandamač. Do soutěže se přihlásilo družstvo žáků, dorostenců, mužů, veteránů a družstvo mužů ze Sechova. Některá družstva byla neúplná, takže se muselo improvizovat. Jako tradičně nám nepřálo počasí. Po krásném docela teplém týdnu se v pátek v noci přihnaly mraky s přeháňkami a ochlazením. Před druhou hodinou začalo dokonce tak hustě pršet, že start musel být o hodinu posunut. Nakonec přece mezi mraky vykouklo sluníčko a mohli jsme začít. Ale i nadále zůstalo chladno. Díky prohibici se diváci nemohli zahřát něčím tvrdším. Tyto okolnosti přispěly k tomu, že se jich moc nesešlo.

To ale nezabránilo startujícím, aby se s vervou pustili do soutěžení. Na programu byly tři disciplíny: požární útok, netradiční štafeta družstev a soutěž jednotlivců o titul Železný hasič obce Kožlí a Sechova. Požární útok byl vyhodnocen samostatně. Při netradiční štafetě byly na přání soutěžících kvůli chladnému počasí upraveny některé disciplíny s vodou, ale i tak se zažilo dost legrace. Časy útoku a štafety se sčítaly a podle těchto výsledků se vyhodnotil absolutní vítěz soutěže, který získal Putovní pohár starosty obce. Na závěr proběhla soutěž o Železného hasiče, do které se přihlásilo dvanáct borců. Nebyla to žádná procházka, někteří si sáhli na dno svých sil. Díky mokrému povrchu nechyběly ani krkolomné pády. Na závěr proběhlo vyhodnocení a předání cen. Všichni si odpoledne užili.

Chtěli bychom pochválit hasiče ze Sechova, kteří, ač jich bylo o jednoho méně, předvedli v obou disciplínách opravdu dobrý výkon se vzorným motáním hadic. Vzorné bylo i jejich vystupování a dodržování pravidel. Poděkovat chceme všem soutěžícím, rozhodčím, obsluze a všem, kteří se podíleli na přípravě. Dík patří i divákům, kteří navzdory počasí přišli podpořit na naši akci.

Těšíme se na Srandamač v roce 2013.

Více fotek ve fotoalbu

Videa z akce ve videogalerii